Tips för slitet hår

1. Självtorka alltid! Använd bara hårtorken efter duschen när det är akut, och när du väl torkar håret så lägg lite extra tid på topparna så att de inte bli risiga, för det är då de slits.

2. Rufstorka inte! Efter duschen är det vanligt att man tar handduken om håret och rufstorkar. Gör det inte! Det sliter på håret.

3. Missbruka inte platt/locktången! Det är hårets värsta fiende och det sliter oerhört mycket på håret. Med användning av plattången varje dag ger det tydliga resultat på slitet hår, platta sällan och när du väl gör det så använd värmeskydd. Se även till att använda produkter med mycket fukt efter att du plattat håret eftersom när du plattar håret torkar du ut det och gör att håret dessutom blir elektriskt. andvänd en plattång med keramikplattor!

4. Toppa ofta! Klippning av håret rekomenderas var sjätte till åttonde vecka, men det beror helt och hållet på håret. Har du friskt hår så räcker det med klippning var tionde vecka. På sommaren rekomenderas det att klippa sig var sjätte vecka eftersom man ofta är ute i solen, badar osv. och det gör att håret torkar ut. Jag skulle säga att det är okej att toppa sig var tredje månad så att man inte får alltför kort hår om man vill spara det.

5. Använd bra schampo & balsam! Det är viktigt att du har ett schampo och balsam som är till för ditt hår. Har du exempelvis slitet hår bör du använda schampo som reparerar håret. Vill du skydda ditt hår extra från solen på sommaren så kan du använda proteinspray eller leave in-balsam med UV-skydd. Men du ska helst inte tvätta håret mer än fyra gånger i veckan.


7. Ha rent hår när du sover! Du ska helst inte ha några produkter i håret när du går och lägger dig. Torrschampo fungerar bra för att få håret rent utan vatten. Ett bra tips är att borsta håret från rot till top flera gånger innan du lägger dig. Då fördelas det naturliga fettet som finns i hårbottnen över hela håret. Det blir som ett naturligt och riktigt bra balsam. Har du långt hår ska du sova med en lång (inte hård) hästsvans.


Kommentarer
Postat av: Hannah

Bra tips! Har även hört att man ska använda särskilda örngott, typ sidenörngott tror jag. Hjälper det tror du?

2012-02-29 @ 18:44:45
URL: http://www.harupplysningen.se/

Kommentera inlägget här:

♥ Ditt finfina namn här:
Kom ihåg mig?

♥ Din Emejl här: ( bara lilla jag som ser;) )

♥ Din blogg här (om du har en ;)):

♥ VAD VILL DU MEJ :'D Skriv från ditt hjärta här tihhi:

Tack fino och välkommen tillbaks ;)♥
RSS 2.0